Soochow Securities Headquarters

Suzhou, N/A / China

The Soochow Securities Headquarters building is located in the city of Suzhou, China. The project is positioned along the western edge of the Jinji Lake in Suzhou Industrial Park and is designed as a modern gateway to the city centre. The triangular massing responds contextually to views of the city and lake, the orientation of the site and the diagonally approaching street. The triangular form is regarded as a balanced and stable form in China, an image well suited to a stock exchange headquarters. The signature feature of the design is a dramatic internal atrium that rises the full height of the tower. The 20 story atrium allows natural light to flood the interior environment and enhances the visual connectivity between floors that benefits a headquarters building. At the base of the atrium, a lush garden reminiscent of Suzhou gardens was designed while the top is capped by an engineered skylight composed of welded triangular mullions to eliminate the requirement for a secondary superstructure. The exterior of the building is primarily clad in stone and glass, incorporating a shingled facade to provide passive shading during the summer months as well as integrated operable windows for natural ventilation within the workspaces.

Architect of Record

Goettsch Partners

Associate Architect

Suzhou Industrial Park Design & Research Institute Co., Ltd

Contractor

Soochow Securities Co., Ltd.

General Contractor

Jiangsu Nantong No.2 Construction Engineering (Group) Co., Ltd.

Consultants

  • Suzhou Industrial Park Design & Research Institute Co., Ltd
  • ACLA
  • OneLux Studio, LLC