HALO CORPORATE HEADQUARTERS

Niles, Illinois / United States of America

HALO, the largest marketing and promotional products company in the United States, required a headquarters that displayed their products like a storefront. The building was designed around a 7-story atrium with three glass elevators where, at the two upper levels, the atrium connects to a 2-story skylit showroom for HALO's products. The simple box is overlaid with different horizontal and vertical screens in front and back, forming loggias to the street and the parking and displaying the company's logo. The result is a "loft"-style space, rather than a conventional office. The exterior wall is a single-shell, insulating glass façade between the slab edges. Centrally-controlled interior shades provide sun protection and a displacement air-system creates superior comfort and allows elimination of suspended ceilings thereby increasing the room height in the large open office areas. The spaces are conditioned by a low-velocity displacement system assisted by fan coil units in the raised floor along the facades to control peak loads. The raised floor allows for long-term flexibility in installation and services without disturbing the floor below. This type of construction achieves higher floor-to-ceiling heights and benefits from the capacity of concrete for thermal storage.



Architect of Record

JAHN

Contractor

Center Point Properties

General Contractor

Harbour Contractors, Inc.

Consultants

  • Werner Sobek
  • Peller and Associates
  • Cosentini Associates LLP