Streeterville Penthouse

Interior Architecture Award Submission

Located on one of the top floors of a new residential tower, the design of this penthouse condominium is a response to a full height glass curtain wall that presents dramatic views of the city to the north, east and south. A rich palette of materials includes hardwood and stone, but the real star of the space is the cream-colored lacquer millwork, which extends from public spaces to private.  Two strong curved gestures provide a dramatic flourish to the living room.  One curved element separates the living space from a semi-private study, while incorporating a plasma television, desk, and storage.  A complimentary curved screen frames the living area as one enters the unit and screens the living room from the kitchen. 
 
Designed for a client with a strong appreciation for art and design, the space pays special attention to display of their art collection. In addition to typical residential requirements, both husband and wife require semi-private workspaces.  As a result, the three-bedroom condo supports both individual and family activities.

Architect
Eastlake Studio
Consultants
  • JB Engineering
General contractor
Reed Construction
Location
Chicago, IL
Category
Residential