Chervon International Trading Company

Special Recognition

In the lobby of a power-tool manufacturer's headquarters in China stands an asymmetrical box that, upon approach, turns out to be a circulation element; inside it is a ramp to the next level of the building. Natural light from above and a central water feature enliven the interior of the box. Its exterior cladding of metallic finishes represents the machine-tooled finishes of the manufacturer's products and complements the stone walls of the larger lobby. Jurors were drawn to the box's unusual spatial quality—the enclosure of a circulation ramp "that creates a transition sequence that was not expected," one juror said. "You walk into it and it's very transformative while you're in there."

Architect
Perkins+Will
Associate Architect
Nanjing Design Institute
Client
Chevron Group
Consultants
Peter Lindsay Schaudt Landscape Architecture, Inc. (landscape); Charter Sills (lighting)
General contractor
Cheveron Group
Location
Nanjing, China
Category
Commercial